Luisteren

Als er geen “ik” is die luistert
is er geen “ik” die reageert
dan is er alleen: luisteren

Wat een onschatbaar groot geschenk
aan de ander
aan jezelf …

Deep listening is the kind of listening that can help relieve the suffering of another person. You can call it compassionate listening. You listen with only one purpose: to help him or her to empty his heart. Even if he says things that are full of wrong perceptions, full of bitterness, you are still capable of continuing to listen with compassion. Because you know that listening like that, you give that person a chance to suffer less. If you want to help him to correct his perception, you wait for another time. For now, you don’t interrupt. You don’t argue. If you do, he loses his chance. You just listen with compassion and help him to suffer less. One hour like that can bring transformation and healing.

~Thich Nhat Hanh

Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Business spiritualiteit, Coaching, conditionering, I am, Leven in aandacht, Liefde, Mindfulness, Relaties, Satsang, Soetra's, Stillness, Stilte, Thuis, Verlichting, vrijheid, Wat ons bindt, Zelfrealisatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Luisteren

  1. ♥klaproos zegt:

    dank je wel voor dit kadootje
    🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.