Invloed

Invloed willen hebben en invloed denken te hebben, is geloven in de gedachte dat wij iets onder controle hebben. Alles wat moet gebeuren, zal gebeuren. We kunnen nog zoveel zorg aan onze bezittingen besteden. Op een keer vinden we een lege plek waar onze auto stond; vinden we de verbrande resten van wat ons huis was; zien we ons lichaam verschrompelen en doodgaan.

Denken dat we invloed hebben, voorkomt dat we los en natuurlijk zijn: meedeinend op de golven en de stroom van de rivier.

Geloven in een gedachte, geloven in een overtuiging, geloven in een geloof, een religieuze stroming, een spirituele stroming, een gedachtengang, is, op een onbewust niveau, invloed willen uitoefenen. De onbewuste overtuiging is dan: “Als ik daarin geloof, heb ik houvast; dan weet ik hoe het in elkaar zit”. Hoe sterker het gevoel, hoe groter het geloof.

Geloof in wat dan ook, verhindert dat je openstaat voor alles wat er op je afkomt, weerstandsloos, volkomen aanwezig, stil. Geloof maakt dat je alles wilt duiden in het referentiekader van het geloof. Wat buiten dat referentiekader valt, weer je af, wil je niet zien, want het past niet. Mensen met een ander geloof bestrijd je, subtiel of openlijk. Zo begint de oorlog; zo begint de oorlog in jou.

Neti neti: niet dit, niet dat. Er is geen waarheid die in woorden gevat kan worden. Er is waarheid die in jou is. Sterker: jij bent waarheid. Elk geloof, elke gedachte, elke overtuiging houd je af van wie je in essentie bent: waarheid.

Geloof het niet van mij. Ga bij jezelf naar binnen en vind wat in jou ligt…

Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, conditionering, Dood, Eckhart Tolle, golven, I am, leven, Nisargadatta Maharaj, Ramesh Balsekar, Satsang, Verlichting, Waarheid, Wat ons bindt, Wijsheid, Woorden, Zelfrealisatie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Invloed

 1. Marie-Bernadette zegt:

  Mooi stuk Christine!
  En
  ik sluit me helemaal bij je aan.

  Grtjs,
  Marie-Bernadette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.