Wonderhond

B7D496F8-9F5D-4EA6-9270-32C55BD74ACF

In 2020 zijn Bruno, Floortje en Grace (de kat) over de regenboogbrug gegaan. In die ruimte kwam Tommy. Tommy leefde 5 jaar in Roemenië. Eerst 3 jaar in een gemeenteasiel en toen 2 jaar in een privéasiel  bij Marius. Tommy was nog nooit in een huis geweest, zat vol angst voor alle onbekende dingen. Nu, na bijna 2 jaar, is het tij aan het keren. Hij is rustiger, lief met andere honden, steeds meer vertrouwen in mensen. Het was een soms heel moeilijke reis die we samen gemaakt hebben. Het allerbelangrijkste wat hij mij leerde was, dat hij zijn eigen privé ruimte nodig heeft en dat ik hem steeds moet “vertellen” wat ik ga doen. Hij is rustig geworden, ik voel vertrouwen, en soms schrikt hij van mijn onverwachte beweging. We redden het wel. Hij is gek op rennen en dat kan gelukkig op het terrein van vriend Eef. En met “vreemde” mensen, val ik helemaal terug op AB (Jan Fennell) methode en dat werkt!!!! We gaan samen verder op het pad van wederzijds begrip en vertrouwen!!!

Bruno leeft met mij en Floortje in mijn huis. Ik heb hem als volwassen hond gekregen en hij is sinds 2008 bij me. Ik ben, meteen toen ik hem kreeg, begonnen met de Amichien Bonding (AB) methode. Af en toe zonk de moed me in de schoenen in het begin. En toen, na 2 maanden, begon er wat te veranderen, ten goede. Na meer dan drie jaar ( in 2011) op de AB manier met mijn hond en met elementen van andere methodes,

blijft hij rustig zitten als ik wegga
gaat hij slapen als ik thuis ben
waarschuwt hij me als er iemand komt
blijft hij (redelijk …) rustig als ik weer thuis kom
is het trekken aan de lijn bijna weg.
Kortom, er is rust in de roedel.

Floortje kwam in 2011 de roedel versterken. 5 jaar oud en gebruikt in de broodfokkerij, wint ze alle harten met haar gereserveerdheid, vrolijkheid, zachtheid en wijsheid.

Net zoals er geen “slechte” mensen bestaan, bestaan er ook geen “slechte” honden.
Jezelf een vraag stellen, daarmee kan het beginnen. Het kan de vraag zijn:

Waarom doe ik dit?
of
Waarom doet mijn hond dit?
Of het kunnen duizend andere vragen zijn.

En het antwoord op de vragen is verrassend eenvoudig:
omdat jij doet zoals jij doet,
en ook: omdat de hond zo doet zoals hij doet.

De conditionering en programmering in ons en ook in alle andere dieren maakt dat wij en zij doen zoals wij/zij doen.

Zolang wij ons niet bewust zijn van de wisselwerking van onze eigen conditionering met die van de hond, bestaat er een voor de hond en voor de mens stressvolle situatie.

Een hond die het huis afbreekt als hij alleen is, een hond die je alle hoeken van het park laat zien, een hond die onophoudelijk blaft, een hond die het bezoek niet met rust laat, een hond die bijt, een hond die angstig is, een hond die mensen die voorbijkomen aanvalt: allemaal voorbeelden van resultaten van interacties tussen mens en hond.

De hondenluisteraar werkt indirect aan het gedrag van de hond. De hondenluisteraar werkt aan het vergroten van het INZICHT in de conditionering van de hond bij de eigenaar van de hond. Hierdoor VERANDERT het gedrag van de mens ten opzichte van de hond. En daardoor verandert het gedrag van de hond. De hondenluisteraar werkt aan het fundament. Er is geen “quick fix”. Er is wel een hondvriendelijke manier van samenleven met je hond. En dat houdt nooit op.

Inzicht is de krachtigste stap naar verandering: voor mens én hond. Het krijgen van inzicht is de meest effectieve, manier van werken met honden. Deze eenvoudige en zeer effectieve “hondentraining” onthult dat je een superhond hebt; de superhond waarvan je wist dat die er was, ergens …

Krijg de hond die je verdient, de hond die rustig is, het bezoek met rust laat, alleen kan zijn, rustig meeloopt aan de riem. Verander je manier van leven met je hond en de verandering kan niet uitblijven.

Voor het maken van een afspraak:
Christine Dun,
certified doglistener
06 20533211

Jij en je hond zijn zo ontzettend welkom!!

De consultaties duren ± 2 – 4 uur bij je thuis. Daarna krijg je een leven lang nazorg per mail, app, telefoon.

Bruno en Floortje

Bruno en Floortje, samen sinds 2011.

 

 

 

3 reacties op Wonderhond

 1. Els zegt:

  Hallo Christine,

  Héél mooi verwoord!
  Warme groeten, Els

  P.S Wat is jouw Bruno leuk!!

 2. klaproos zegt:

  dag christine,
  om met honden te werken moet je veel van dieren houden, dat is een heerlijke job denk ik,
  wat een prachtige hond,
  welk soort is het.

  lieve groetjes
  klaproos

 3. Dag Christiene,
  wat leuk om dit tegen te komen, na zoveel jaar ,
  inmiddels heb ik 2 fantastische honden:-) en vriendinneke heeft een spaanse schone geadopteerd, ook een geweldig diertje,
  goh, wat leuk dit… hoop dat het goed met je gaat,
  lieve groet,
  Dien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.