Nieuwtjes

Bloemenpracht Wonderwandeling

Voel je vrij om deze site door te sturen naar anderen!

21 september 2020
Floortje ging vandaag naar de hondenhemel, waar Bruno ook woont. Het was een warme zomerdag, de laatste. Haar inslapen was vredig en rustig in mijn armen. Ze leerde me zachtheid, Zen, acceptatie en volgen. Zij woont in mijn hart. Dag lieve kleine schat.

21 augustus 2020
Op 29 augustus komt Tommy hier wonen. Tommy (nu heet hij Tonny) is toen hij 3 jaar was, op straat gevonden, in Roemenië. Hij is uit het gemeenteasiel gered en in een shelter opgevangen. Hij is 5 jaar en lijkt, jawel, op Bruno!! Hier is de link naar zijn profiel op de website van Helpeenhond.nl

En neem eens een kijkje op de boekenpagina van Wonderwandeling. Misschien spreekt een boek je aan:
https://wonderwandeling.org/boekenpagina/

Tonny (gereserveerd)

3 augustus 2020
Wonderwandeling is nu ook te vinden op Telegram, het alternatief voor Facebook.
Wonderwandeling Telegram

21 juli 2020
Gisteren, 20 juli, is er een einde aan het leven van Bruno gekomen. Bruno, mijn hond, kwam bij me toen hij 2 was. Hij is ruim 14 jaar geworden. Hij was mijn vriend, metgezel en maatje. Samen wandelen, samen kamperen, samen struinen, samen huilen, samen lachen: hij was er (als hij niet regelmatig de benen nam en me dan bij de auto opwachtte). Hij is in het Elzenbosje op mijn terrein begraven. Hij woont in mijn hart.

16 februari 2020
Na 6 jaar weer een bericht op de Nieuwtjes pagina. Wat gebeurt er in 6 jaar? Veel en niets. Situaties komen en situaties gaan. Mensen komen en mensen gaan.

Floortje en Bruno, nu beide 14 jaar oud, zijn er nog steeds. Bruno herstelde bijna geheel van zijn dwarslaesie. Floortje ontwikkelde een mamma tumor drie jaar geleden en lijkt er in het geheel niet onder te lijden. Grace, de witte poes, nu 15 jaar oud, is er nog steeds. De kippen gingen dood en er kwamen andere.

Zo vloeit het leven verder in de eindeloze stroom van op en neer.

10 februari 2014
Het is er eindelijk van gekomen. Wonderwandeling (Nederlands) heeft een nieuwe jas gekregen. Het omhulsel is veranderd, de mogelijkheden zichtbaarder (zoeken op trefwoord en zo) en de inhoud blijft zoals die is.

23 september 2012
Vanmorgen wandelde ik op het Mantingerzand. Halverwege deed ik schoenen en sokken uit. Ik wandelde op blote voeten, het zand voelend, vochtig dan weer warm, het gras, prikkende takjes. Het was zo heerlijk.

Kom, ga met me mee: ga mee wandelen op blote voeten en laat moeder aarde je voeten kussen en je voeten moeder aarde kussen. Alles zakt naar de aarde en de aarde komt in jou. Wonderlijk, zo’n Wonderwandeling …

10 juli 2012
De Grote Niets is af: een sprookje – of misschien wel de werkelijkheid – over iets wat niets is en niets dat iets is. Veel leesplezier!!

23 maart 2011
Weer een nieuw lid van de roedel: Floortje. Floortje, een teefje van 5 jaar uit de zogenaamde broodfok, racet door de tuin, staart in de lucht en heeft het super! Bruno vindt het allemaal best zolang hij gewoon zijn eigen gang kan gaan. En heeeel af en toe, wijst Floortje Bruno zijn plek…


23 september 2010
Op 6 OKTOBER 2010 is de eerste Wonderwandeling-/Stilte-/Meditatieavond bij Wonderwandeling thuis. Een ieder die zich aangetrokken voelt om hieraan mee te doen, is heel erg welkom.

5 juni 2010
Op zaterdagavond 19 juni en zondag 20 juni 2010 vieren we ons midzomerfeest met een stilteretraite. Aanwezig is Marta Janssen (
http://satsang-mit-marta.de/). Mensen die nog willen komen, kunnen contact met Christine opnemen.

Mensen die een keer een Workwandeling willen maken op het Dwingelderveld, zijn nog steeds en altijd van harte welkom. Zie ook:. http://workwandelen.wordpress.com.

6 maart 2010
Alsof er een last van hem was afgevallen, heeft Bruno geslapen en geslapen. Wie anders dan Bruno kon aan Willow alle trucen leren om te overleven? Wie anders dan ik kon Willow leren de leider te zijn die hij nu is?

Willow is nu de enige volwassen reu in een roedel van 6. Hij zal, samen met de alpha teef, de leiding nemen. Hij is er klaar voor …

5 maart 2010
Met ontroering en vrede in mijn hart breng ik vandaag Willow, mijn nederlandse schapendoes weer terug naar zijn oude baasjes. Anderhalf jaar was hij lid van onze kleine roedel. Zijn stress en angst voor het autorijden werden steeds groter en groter. Hij liet me zachtheid, tederheid, lompheid, afhankelijkheid en gevoeligheid zien. Dank je wel lieve vriend. Je woont in mijn hart.


20 februari 2010
Wonderwandeling op Facebook

31 december 2009
Er is een boekenpagina toegevoegd. Op die pagina staan boeken die ik met heel veel plezier gelezen heb en steeds weer herlees. “Boeken van Aanwezigheid” zou je ze kunnen noemen. Boeken die je openslaat, waarin je een paar regels leest (die op dat moment precies zijn wat je nodig hebt …) en die je weer weglegt. Boeken geschreven in Aanwezigheid, vanuit Aanwezigheid, door Aanwezigheid.

Om mijn huis heen worden carbid bussen afgeschoten. Mijn kleine bruine zwerverhond Bruno, lijkt daar niet erg enthousiast van te worden.  Ik pas de AB toe, zoals elke dag. Tja, 31 december 2009, is het verhaal dat we vertellen over een gewone winterdag. Hoe zou het zijn als we onszelf niet het verhaal vertelden dat het vandaag 31 december 2009 is?

Aan Wonderwandeling is een zoekfuntie toegevoegd en je kunt je, middels je email adres abonneren op de bijdragen die verschijnen.

1 november 2009
Er kwamen een paar soetra’s bij … :))

27 september 2009
Ramesh Balsekar is vanochtend overleden.  Wat door hem heen kwam aan woorden, inzichten en innerlijke wijsheid, heeft mij in het diepste van het diepste geraakt. Ik hou van hem, zijn waarheid, zijn mededogen als het mijne. En dat blijft, altijd, want dat is MIJ …

25 juni 2009

Het Kleine Huis

Nog even en dan is het gastenverblijf, Het Kleine Huis, binnen geheel afgemaakt en geïsoleerd. Dan volgt verven en inrichten. Midzomernacht is het, qua slapen, ingewijd. Heerlijk om ’s morgens door de deuren het gras te zien, de boeddha, de bomen, de lucht, de wolken.

Als je wilt komen om tot rust te komen en (opnieuw) verbinding te leggen met de natuur en met jou als onderdeel van die natuur, dan ben je van harte welkom.

Onweersbui achter Het Kleine Huis

25 februari 2009
Het lijkt echt te gaan gebeuren!! Begin april zal het gastenverblijf in zijn ruwe vorm hier staan. Dan volgt de afwerking en ook tot die af is, kan er zeker in geslapen worden!

12 november 2008
De honden doen het prima. Zo rustig in huis en zo blij en enthousiast als ik ze roep. En het begint erop te lijken dat er binnenkort een workshop: Wonderwandeling in België plaats vindt en in januari/februari 2009 in Aix en Provence, Frankrijk. Wil je meedoen: geef je dan op.

21 augustus 2008
Willow, nederlandse schapendoes van ruim een jaar, is neergestreken in Het Kleine Paradijs. Bruno en hij testen elkaar. Wie is hoger dan wie? Prachtig om te observeren. En te merken dat mensen hetzelfde doen :-)).

25 juli 2008
Na drie dagen de training: Advanced Course in Canine Communication te hebben gevolgd, staat er op het certificate dat is een gecertificeerde Doglistener ben. Iedereen die een liefdevolle en effectieve, eenvoudig toe te passen manier zoekt om met zijn/haar hond om te gaan, kan een beroep op me doen voor consultatie. De consultatie omvat: een huisbezoek van 2-4 uur, een persoonlijk plan van aanpak op maat en levenslange nazorg.

29 mei 2008
Er zijn 5 Wonderwandelingkaarten verschenen bij www.zinnigeverhalen.nl in de serie: Mindfulness. ZIe de pagina: WONDERWANDELINGKAARTEN om ze te bekijken en/of te bestellen. Twee ervan kunnen ook via de site van zinnigeverhalen verstuurd worden als e-card.

27 mei 2008
Bruno kwam in de ruimte die Sam schiep. Bruno is een Spaanse zwerfhond, op de nominatie om afgemaakt te worden. Via een asiel in Spanje en Almelo bij mij terecht gekomen. Ook hij is een kleine donderstraal, houdt van eindeloze vlaktes en moddersloten. We hebben het goed samen.

Donderstraal uit Spanje

10 mei 2008
Op 5 mei is plotseling de kleine donderstraal Sam, overleden. In enkele tellen trok Bewustzijn zich terug uit zijn vorm. Ik mis hem en ook niet. Hij is overal en hij is in mij. Hij heeft me geleerd wat alleen hij mij kon leren. Dank je wel, kleine, lieve Sam. Dank je wel. Dank je wel.

Sam

28 april 2008
Na de afronding van de basiscursus van Amichien Bonding gegeven door Jan Fennell, ontving ik de uitnodiging om mee te doen met de vervolgcursus. Ik heb de uitnodiging aangenomen. Binnenkort ga ik naar Engeland om de vervolgcursus te doen. Amichien Bonding is de vertaling van het gedrag van het alpha-paar van een wolvenroedel naar het zijn van de alpha voor je hond. Door dat te doen, door de 4 elementen van Amichien Bonding toe te passen, krijgt de hond weer de plek in het gezin die het verdient en fijn vindt: die van trouw lid van de roedel. En zo ben jij tevreden met je hond. Na de vervolgcursus kun je me consulteren om met jou en je hond te werken aan een betere relatie tussen de hond en jou.

28 maart 2008
In samenwerking met Bed&Breakfast Het Oude Diep (de link staat op de blogroll) is het nu mogelijk om meerdere dagen te komen wandelen; te komen wonderwandelen. Als je klikt op de pagina Wandelen, vind je de informatie. En natuurlijk blijft het altijd mogelijk om een dag, dagdeel of een paar uur te komen. Net wat jij nodig hebt.

10 maart 2008
Aan de Grote Niets is weer een stuk geschreven. De mensen die bekend zijn met de vier vragen, zullen dat zeker herkennen :-)).

14 februari 2008
In april begin ik met de eerste van twee cursussen die opleiden tot “hondenluisteraar” volgens de methode van en gegeven door Jan Fennell. De methode heet: Amichien Bonding. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op haar website: http://www.janfennellthedoglistener.com/.

img_2883.jpg

4 februari 2008
In de spiegel die Sam heet, zie ik de kleinste donkere hoekjes die verlicht willen worden. En Sam? Groeit, speelt, slaapt, haalt hondekwaad uit zoals puppies horen te doen!

img_2868.jpg

14 januari 2008
Sam kwam, zag en overwon. Onschuldig en volkomen zichzelf racet hij door het gras, jaagt achter bladeren en valt doodop neer. De meest heldere spiegel ooit ….

Sam

6 januari 2008
Sam

Op 13 januari komt Sam hier wonen. Sam is een Nederlandse Schapendoes.

Kerstmis

December 27, 2007
Brief van Kondwani, Malawi, hoe The Work vorm krijgt in Malawi

Dear Christine and Alessa,
First of let me express my sicerely love to you all, be blessed for what you have done to me. Your gifts is so wonderful that it will help to start moving things more especially this time when I am setting up things for the center. As I said in my previous emails to you that the center is on and I am not changing the plans. When everything is on I will start the registration. Thats consulting the people who can help me with the setting of the center, people like the lawyers, the constitution, the proposals and the like. Thank you Christine and Alessa for the passonate heart you are showing to  me.
Let me take this opportunity informing you that kt has offered me a scholarship again to attend the April school for the work in Los  Angelos this come April. I together with the women who failed to attend the last school will be flying to LA in April, this is my advantage because I will present my plans to Katie personally and Katie will love it. Katie is so thrilled that I am attending the school once again. There is also another women from Britain who promised me to help with the writing of the proposal she is also from the work family she attended the School in Germany 2005. Which means things have started working. I will do all the best to win Katie’s favour on the center. My I urge you to continue supporting the programme. I know that it is expensive to do that especially in a poor country like Malawi where everything depends on the availabilty of funds but you see, you have started shaking it out so it will be simple if you continue. I thank you for that. I am looking forward for your advices and all sorts of knowledge of this peaceful noble work of Moving the Work in Malawi.
I will keep intouch for any developments from my side.
Prosperous New Year to you all. May the coming new be a blessings to you and all your family and friends.
Love, Kondwani

20 november 2007
Lees over wat Kondwani doet in Malawi met The Work. Klik op deze link:
http://www.byronkatie.com/2007/11/another_letter_from_malawi.htm

19 november 2007
Over ongeveer 8 weken komt een kleine donder bij mij wonen. Zaterdag geboren en grijs-wit van kleur. Soort: hond. Ras: Nederlandse Schapendoes. Geslacht: manlijk

puppy1.jpg

Zondag 18 november 2007 van 15.30 tot 20.00 uur:
Thuis bij Wonderwandeling
Voorlezen van gedichtjes, praten, vragen en afdalen naar de stille wijsheid in jou. Stuur een reactie om je aan te melden of bel (gegevens zie de contactpagina).

9 november 2007
Bij mijn huis op een stuk grond van ongeveer 1900 m2 stond een kleine pony die het gras kort hield. Deze kleine pony is verhuisd naar een ander adres. Als er mensen zijn die nu van dit stuk grond -met afrastering-, met aangrenzende stal -voorzien van water, electra- gebruik willen maken, of ken je mensen die dat willen, neem dan contact op.

Stukje land

3 november 2007
Vorig jaar was ik in Malawi, Africa om een begin te maken met het realiseren van The Warm Heart Center. Dit centrum zou praktische hulp bieden aan de mensen in Malawi in combinatie met sessies van The Work en andere methoden. Door omstandigheden is het niet toen begonnen. Wel heb ik workshops daar gegeven.
Het begint er nu op te lijken dat het Centrum wel van de grond gaat komen in Blantyre Malawi. De vriend uit Malawi, Kondwani Prince Thindwa, die nu al workshops geeft in gevangenissen en in 2006 The School for The Work gedaan heeft in Duitsland, is bezig om de eerste stappen te zetten op dat pad. Als mensen die meer informatie willen of een donatie willen doen: ik geef heel graag alle informatie.

20 oktober 2007
Een uitnodiging om ook eens op de engelse versie van Wonderwandeling te kijken: http://wonderwalk.wordpress.com/ . Soms staat er op de Engelse site een bijdrage die niet op de Nederlandse site verschijnt. Tot nu toe zijn dat: Courage en Guilt and Shame.

1 oktober 2007
Voor mensen die één of meerdere gedichtjes of kleine stukjes op papier willen hebben, kun je me mailen. Ik druk wat je wilt hebben af op hoogglans en je krijgt het thuisgestuurd. Het ziet er prachtig uit!! Je kunt het inlijsten en/of aan iemand kado geven.

3 september 2007
Een aantal mensen heeft me gevraagd of de kleine stukjes met de fotootjes ook in boekvorm gaan verschijnen. Ik benader af en toe uitgevers met deze vraag. Tot nu toe heeft geen van hen Ja gezegd. Mochten jullie een uitgever kennen die belangstelling heeft om Wonderwandeling in boekvorm uit te geven, laat het me dan weten!

2 september 2007
Foto van de nieuwe kipjes!!

Kipjes

27 augustus 2007
Aan De Grote Niets is weer een stuk geschreven. Heel graag zou ik reacties van jullie krijgen, vooral als jullie reacties hebben van kinderen. Iedere keer als ik het lees, heb ik zo’n plezier in wat er staat.

En de site-statistieken laten zien dat Wonderwandeling sinds de start, nu 4000 keer bezocht is.

De 5 nieuwe kipjes zijn gearriveerd. Het zijn Nederlandse Sabelpootkrielen. Het gevecht om de pikorde is nog steeds aan de gang. Zo gaat dat bij kippen. Niet zoveel anders dan in de mensen wereld :-).

15 augustus 2007.
Weer terug van (nooit) weggeweest. En Darcy Pedersen heeft de Engelse versie van Wonderwandeling beoordeeld. Haar commentaar is te vinden op deze link:
http://spiritualblogreviews.blogspot.com/2007/08/wonderwalk.html

Reis

8 augustus 2007.
Morgen vertrek ik voor 6 dagen naar een vriendin in Finland. Ben benieuwd naar wat daar geschreven wil worden.

3 reacties op Nieuwtjes

 1. Janny zegt:

  hallo Christine,

  mooie site, leuk dat je Farah en haar puppy’s er bij hebt gezet. Grappig dat je kippen ook een oud nederlands ras is net als de schapendoes.

  Tot gauw als je op bezoek bij de puppy’s komt. Peter en Janny
  Schapendoeskennel het Haskerhûs

 2. AB zegt:

  IK geef me op voor de wonderwandelingen in België
  😉

 3. Pingback: Nieuwtjes | Wonderwandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.