Leven

Als je bang bent voor de dood, dan leef je met een angst. Angst laat het lichaam samen trekken, al is het heel subtiel. Angst weerhoudt de levensenergie vrijelijk te stromen door het lichaam.

Wat is angst voor de dood? Wat is dood? Wat gaat er dood? Wat weet dat er doodgaan is?

Angst voor de dood, is angst voor het onbekende. Het ego kan niet tegen onbekendheid. Het ego, een energieveld in jou, wil alles controleren, kennen, weten, begrijpen. De dood is onbekend, denken we.

Dood is … Beschrijven wat dood is, is onmogelijk. Woorden schrijven die een richtingwijzer zijn naar wat het zou kunnen zijn, kan wel. Woorden blijven gebrekkig. De woorden zijn niet de waarheid. Woorden zijn hulpmiddelen, gedachten. Woorden zijn beperkt. Hoe kan in beperkte woorden beschreven worden, dat wat onbeperkt, onbegrensd en oneindig is?

Op een gegeven moment, trekt levensenergie zich terug uit vorm. Dat gebeurt bij alle vormen met levensenergie: planten, bomen, dieren, mensen, de aarde, sterrenstelsels, universum. Zonder levensenergie blijft de vorm, het omhulsel over. Dat wat de vorm laat leven, is er niet meer en de vorm gaat terug naar … En ook de levensenergie voegt zich weer bij de vormloze levensenergie. Wat er doodgaat is vorm. Wat niet doodgaat is levensenergie.

Levensenergie, bewustzijn, blijft, vormloos. Iets in jou weet dat er iets blijft als de vorm levenloos is. Dat wat Weet, zou je Bewustzijn kunnen noemen. Dat wat Weet, is niet bang. Dat wat Weet, Weet dat het niet geboren is en niet sterft. Dat wat Weet, ben Jij.

Als jij niet meer bang bent voor de dood, kun Jij eindelijk gaan leven …

Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, conditionering, Dood, Eckhart Tolle, God, I am, leven, Nisargadatta Maharaj, Ramesh Balsekar, Satsang, spiritualiteit, Thuis, Transformatie, Verhaal, Verlichting, Wat ons bindt, Wijsheid, Wonder, Woorden, Zelfrealisatie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Leven

  1. els zegt:

    is het de dood zelf die angst geeft of de manier waarop je doodgaat ?
    Heb regelmatig aan een sterfbed gezeten en met verwondering en bewondering getuige mogen zijn van de dood.Hoe mooi en vredig dit proces verloopt ,wel vaak na een hoop strijd , verzet en pijn.En als het moment daar is is er rust en vrede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.