Reactie

Reactie Willow Schapendoes

Als ik niet reageer zoals jij wilt en jij bent dan geraakt, wat is er dan eigenlijk aan de hand?

Kan ik weten hoe jij wilt dat ik reageer? En als je mij dat dan verteld hebt, heb je me dan ook verteld op welke momenten en in welke situaties jij dat wilt? En heb je me dan ook verteld wat de uitzonderingen zijn? En weet je zeker dat ik alles goed gehoord heb? En weet je zeker dat dat dan past bij wat ik voel? Redelijk hopeloos: van een ander alleen een bepaalde reactie willen om niet geraakt te worden.

Als jij niet reageert zoals ik wil en ik ben dan geraakt, wat is er dan eigenlijk aan de hand?

Dan heb je iets in mij geraakt dat aan het licht wil komen: een oud verdriet, een angst, een boosheid, een pijn. En dat is het cadeau waar ik mee verder kan. In plaats van jou te zeggen dat je het anders moet doen, ga ik naar binnen. Ik kijk ernaar, ik onderzoek het, net zolang tot ik de waarheid naar boven voel komen in mij. De waarheid over de oude pijn, het verdriet, de angst, de boosheid.De waarheid, dat wat ik dacht dat er ooit gebeurde, mijn verhalen zijn over wat er gebeurde. “Er waren geen vriendjes en vriendinnetjes op mijn verjaardag”, was het feit. Mijn verhaal was: “Niemand houdt van me; ik ben altijd alleen; ik moet alles altijd alleen doen; waarom is er nou nooit iemand die voor mij zorgt; iedereen heeft vriendjes en vriendinnetjes die komen en ik niet; etc., etc.” Die verhalen doen zeer. En geen verhaal is waar, al geloofde ik nog zo dat het wel zo was. Het opruimen van die verhalen, de laatste verhalen, kon omdat jij mij raakte.

Zo gebruik ik jou voor mij. Ik gebruik jou voor de bevrijding; de bevrijding van alle duisternis. De duisternis kan niet leven als het aan het licht wordt blootgesteld. Duisternis betekent pijn in mij en ik gebruik alles en iedereen voor het Licht. Het Licht van liefde, waarheid, mededogen, helderheid, directheid. Steeds weer en weer en weer.

En zo vraag ik aan jou: reageer zoals je reageert. Houd alsjeblieft geen rekening met mij; houd rekening met Jou. En als ik iets nodig heb, dan zal ik het zeggen. Maar reageer, in Vredesnaam, zoals je reageert.

Zodat ik voor mij kan zorgen: zorgzaam, met respect, liefdevol, stil, aandachtig, eindeloos …

Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Coaching, Eckhart Tolle, golven, I am, leven, Liefde, Mars Venus, Pain, Pijn, Relaties, Satsang, Stilte, Verlichting, Woorden, Zelfrealisatie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Reactie

 1. klaproos zegt:

  hmmm
  ik heb dat steeds gedaan en tóch is het volledig misgelopen ….
  vreselijk, en nu komt het nooit meer goed:-(

  dus ik weet niet, je kunt niet anders dan jezelf zijn, maar daar hangt wel een prijskaartje aan :-S

  xxx

 2. els zegt:

  deze gaat erg diep….

 3. Anne zegt:

  heel mooie tekst, die mij diep raakt, een paar keer gelezen om het volledig te laten doorvoelen. dankbaar dat jij dat zo mooi kan verwoorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.