Ik

Medicine 

Zou er een “ik” bestaan als er geen woord was voor “ik”. Als er geen “ik-woord” zou bestaan, zou er ook geen “mijn-woord” bestaan. Niet meer: mijn lichaam, mijn huis, mijn tuin, mijn hond, mijn kippen, mijn kat, mijn moeder, mijn vader, mijn zus, mijn broers, mijn vriend. Niet meer: Ik ga naar mijn huis, ik doe mijn afwas, ik ga naar mijn vriend, ik ga met mijn auto. Niet meer: mijn vrijheid, mijn bewustzijn, mijn verlichting, mijn vreugde, mijn stilte, mijn pijn, mijn liefde. Hoe zou het dan wel zijn? Ik ga naar mijn huis, kan dan worden: Een lichaam gaat naar een huis. En wie ervaart dat?

Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.